Vištiena su citrinų padažu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

4 nedidelės vištienos krūtinėlės filė (be odelės);

1 arbat. šaukštelis sezamų aliejaus;

1 šaukštas sauso chereso;

1 kiaušinio baltymas, lengvai išplaktas;

2 šaukštai kukurūzų miltų;

1 šaukštas augalinio aliejaus;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

smulkintų kalendrų lapų ir svogūnų laiškų bei citrinos skiltelių (puošti).

Padažui:

3 šaukštai šviežių citrinų sulčių;

2 šaukštai žaliųjų citrinų sirupo;

3 šaukštai cukraus pudros;

2 arbat. šaukšteliai kukurūzų miltų;

6 šaukštai šalto vandens.

Paruošimas

1. Į dubenį sudėkite vištienos krūtinėlės filė ir supilkite ant jos sezamų aliejų bei cheresą.

2. Įmaišykite druskos ir pipirų, uždenkite ir palikite 15 min. marinuotis.

3. Kiaušinio baltymą išplakite su kukurūzų miltais. Supilkite mišinį ir, žnyplėmis suėmę, gerai išvoliokite jame vištieną. Nepridegančioje keptuvėje arba keptuvėje su išgaubtu dugnu įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite vištieną apie 15 minučių, kol įgaus aukso spalvą.

4. Tuo tarpu pagaminkite padažą. Į nedidelę keptuvę sudėkite visas sudėtines dalis. Įberkite druskos. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol užvirs. Nuolatos maišykite, kol padažo masė pasidarys vienalytė ir sutirštės.

5. Gabalėliais pjaustykite vištieną ir gražiai sudėkite į pašildytą lėkštę. Ant viršaus užpilkite padažą ir papuoškite kalendrų lapeliais, svogūnų laiškais ir citrinos skiltelėmis ir patiekite.

Mėsinga vištienos krūtinėlės filė su gaiviu citrinų padažu ir žaliųjų citrinų poskoniu daro šį patiekalą ypatingą. Patiekite su tamsiai žaliais kininiais kopūstais.

Komentuoti