Vištiena su pomidorais ir krevetėmis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4)

Ingredientai

4 porcijos:

120 ml alyvuogių aliejaus;

8 vištos šlaunelės su kaulu (be odos);

1 smulkintas svogūnas;

1 smulkintas saliero lapkotis;

1 smulkinta česnako skiltelė;

350 g prinokusių itališkų slyvinių pomidorų, nuluptų ir pjaustytų;

250 ml sauso baltojo vyno;

0,5 arbat. šaukštelio smulkintų rozmarinų;

15 ml nesūdyto sviesto;

8 maži plonais griežinėliais pjaustyti baltos duonos be kiaušinio trikampėliai (be plutelės);

175 g didelių nevirtų krevečių be lukšto;

maltų juodųjų pipirų;

smulkintų plačialapių petražolių (puošti).

Paruošimas

1. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite vištienos šlauneles ir skrudinkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol jų spalva pasikeis. Perdėkite į karščiui atsparų prikaistuvį.

2. Į keptuvę sudėkite svogūną bei salierą ir pakepinkite apie 3 minutes, kol suminkštės. Sudėkite česnaką, pomidorus, rozmarinus ir pipirus, supilkite vyną. Maišydami kaitinkite, kol užvirs.

3. Pomidorų padažą užpilkite ant vištienos. Uždenkite ir troškinkite 40 minučių, kol vištiena suminkštės.

4. Likus 10 minučių iki patiekalo patiekimo, į keptuvę sudėkite likusį aliejų bei sviestą ir stipriai pakaitinkite. Į keptuvę sudėkite duonos trikampėlius ir pakepinkite, kol pasidarys traškūs ir abi pusės gražiai pagels. Nuvarvinkite.

5. Krevetes sudėkite į prikaistuvį ir kaitinkite, kol jos išvirs. Jei reikia, prieskoniais pagardinkite padažą. Vieną duonos trikampėlių kampą pamirkykite petražolėse. Patiekalą patiekite karštą su duonos trikampėliais.

Šis Pjemonto patiekalas buvo sukurtas specialiai Napoleonui. Jo versijos patiekiamos itališkose ir prancūziškose receptų knygose.

Komentuoti

Video