Žuvies kukuliai karštame pomidorų padaže

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

675 g menkių, juodadėmių menkių ar jūrų ešerių filė;

žiupsnis šafrano;

1/2 ryšelio plokščialapių petražolių;

1 kiaušinis;

25 g be pieno keptos duonos trupinių;

1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus;

1 šaukštas citrinų sulčių;

druskos ir juodųjų pipirų;

šviežių plokščialapių petražolių ir citrinų, pjaustytų trikampėliais (puošti).

Padažui:

1 labai smulkiai pjaustytas svogūnas;

2 grūstos česnako skiltelės;

6 pomidorai, nulupti, pašalintomis sėklomis ir smulkinti;

1 žalia arba raudona aitrioji paprika, išvalyta ir pjaustyta griežinėliais;

6 šaukštai alyvuogių aliejaus;

150 ml vandens;

1 šaukštas citrinų sulčių.

Paruošimas

1. Nulupkite žuvų odelę ir, jei būtina, pašalinkite ašakas. Supjaustykite žuvį dideliais gabalais ir sudėkite į maišytuvą ar į virtuvinį kombainą.

2. Ištirpykite šafraną 2 šaukštuose verdančio vandens ir supilkite į maišytuvą ar virtuvinį kombainą kartu su petražolėmis, kiaušiniu, duonos trupiniais, alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais ir trinkite 10–20 sekundžių, kol žuvis bus visiškai susmulkinta.

3. Suformuokite iš mišinio rutuliukus ir sudėkite juos vienu sluoksniu į lėkštę.

4. Pasigaminkite padažą: svogūnus, česnakus, pomidorus, aitriąsias paprikas, alyvuogių aliejų ir vandenį sudėkite į prikaistuvį. Užvirinkite ir kaitinkite ant lėtos ugnies 10–15 minučių, kol padažo šiek tiek sumažės.

5. Supilkite citrinų sultis, tada į lėtai verdantį padažą sudėkite žuvies kukuliukus. Uždenkite ir virkite ant labai silpnos ugnies 12–15 minučių, kol žuvies kukuliai išvirs. Patiekite tuoj pat, papuoškite plokščialapių petražolių lapeliais ir citrinų trikampėliais.

 

Tai neįprastas ir nepaprastai aromatingas patiekalas, kuriam nereikia beveik jokio pasiruošimo ir po kurio suplauti tenka labai nedaug, nes visas gaminamas viename kaistuve. Tiekiamas keturiems žmonėms kaip pagrindinis patiekalas arba aštuoniems kaip užkandis.

Komentuoti