Alyvuogių ir raudonėlio duona

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

8-10 vienetų:

300 ml šilto vandens;

1 arbat. šaukštelis džiovintų mielių;

žiupsnelis cukraus;

1 šaukštas alyvuogių aliejaus;

1 smulkintas svogūnas;

450 g baltos duonos miltų;

1 arbat. šaukštelis druskos;

1/4 arbat. šaukštelio maltų juodųjų pipirų;

1/4 stiklinės juodųjų alyvuogių;

1 šaukštas juodųjų alyvuogių pastos;

1 šaukštas smulkintų šviežių raudonėlių;

1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių.

Paruošimas

1. Supilkite pusę vandens kiekio į ąsotį. Suberkite mieles. Įmaišykite cukrų ir palikite šiltoje vietoje apie 10 minučių.

2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir pakepinkite ant mažos ugnies kol suminkštės ir gražiai paruduos.

3. Į dubenį suberkite miltus, druską ir pipirus. Padarykite centre duobutę. Supilkite mielių mišinį, suberkite keptus svogūnus (su aliejumi), alyvuoges, sudėkite alyvuogių pastą, žoleles ir supilkite likusį kiekį vandens. Palaipsniui suberkite ir išminkykite miltus, jei reikia, įpilkite šiek tiek daugiau vandens.

4. Perdėkite tešlą ant miltais apibarstyto paviršiaus ir minkykite, kol tešla pasidarys glotni ir elastinga. Įdėkite tešlą į dubenį, užklokite drėgnu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Sojų margarinu ištepkite kepimo lakštą.

5. Perdėkite tešlą ant miltais apibarstyto paviršiaus ir vėl paminkykite. Suformuokite 20 cm skersmens apskritimą ir padėkite ant kepimo lakšto. Peiliu paviršiuje padarykite kryžmines įpjovas, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių, kol gerai iškils. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C.

6. Apibarstykite kepalą miltais. Kepkite 10 minučių, tuomet sumažinkite karštį iki 200 laipsnių C. Kepkite dar 20 minučių arba kol pirštu pabeldus į kepalo dugną skambės taip, lyg jis būtų tuščiaviduris. Prieš patiekdami, atvėsinkite.

Ši duona puikiai tinka su salotomis ir kai patiekiama šilta.

Komentuoti