Arbatinė duona su vaisiais, riešutais ir sėklomis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

900 g kepalas:

115 g pjaustytų datulių;

115 g pjaustytų džiovintų abrikosų;

115 g šviesiųjų razinų;

115 g šviesaus minkšto rudojo cukraus;

225 g miltų su kepimo milteliais (be glitimo);

1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių (be glitimo);

2 arbat. šaukšteliai prieskonių mišinio;

75 g smulkintų riešutų mišinio, tokių kaip graikiniai ir lazdynų riešutai;

75 g sėklų mišinio, tokių kaip soros, saulėgrąžų ir sezamo sėklos;

2 plakti kiaušiniai;

150 ml pusiau nugriebto pieno.

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Negausiai aliejumi ištepkite kepimo skardą, skirtą 900 g kepalui. Į dubenį suberkite pjaustytas datules ir abrikosus, šviesiąsias razinas ir įmaišykite cukrų.

2. Į kitą dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, riešutų ir sėklų mišinius ir viską gerai išmaišykite.

3. Į džiovintų vaisių mišinį įmaišykite kiaušinį, tada suberkite miltų mišinį ir gerai išsukite, kad viskas išsimaišytų.

4. Šaukštu sudėkite į paruoštą skardą ir sulyginkite paviršių. Kepkite apie 1 valandą, kol arbatinė duona sustandės ir truputį paruduos.

5. Leiskite, kad atvėstų kepimo skardoje, tuomet išimkite ir padėkite, kad visiškai atvėstų. patiekite šiltą arba šaltą, pjaustytą riekėmis, be nieko arba apteptą neriebiu tepiniu ir džemu. Laikykite suvyniotą folijoje.

Supjaustyta riekėmis ir užtepta neriebiu tepiniu, džemu arba medumi, ši arbatinė duona puikiai tinka pusryčiams.

Komentuoti