Bananų duona

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

1 kepalas:

115 g riebalų tepinio (be pieno) ir dar šiek tiek ištepti kepimo skardai;

1 arbat. šaukštelis maistinės sodos;

225 g rupių miltų;

2 plakti kiaušiniai;

3 labai prinokę bananai;

2-3 šaukštai nesaldinto sojų pieno.

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Tepiniu ištepkite 23x13 cm kepimo skardą ir išklokite dugną kepimo popieriumi. Dubenyje išsukite riebalų tepinį, kol jis pasidarys purus. Miltus sumaišykite su soda ir viską suberkite į išsuktą riebalų tepinį, pakaitomis su kiaušiniais.

2. Supjaustykite bananus ir sudėkite į dubenį griežinėliais. Gerai sutrinkite, įmaišykite į duonos mišinį. Įmaišykite kokosų pieną arba sojų pieną.

3. Šaukštu sudėkite mišinį į paruoštą kepimo skardą ir sulyginkite paviršių. Kepkite apie 1 val. 15 min. arba kol įsmeigę iešmelį, ištrauksite jį švarų. Atvėsinkite ant metalinių grotelių.

Labai prinokę bananai, kuriuos dažniausiai maisto prekių parduotuvėse galima nusipirkti pigiau, puikiai tinka kepti šiai nuostabiai duonai.

Komentuoti