Kaimiškas obuolių pyragas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

Vienas 18 cm pyragas:

115 g minkšto margarino;

115 g šviesiai rudo cukraus;

2 išplakti kiaušiniai;

115 g sijotų miltų su kepimo milteliais (be glitimo);

50 g ryžių miltų;

1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių (be glitimo);

2 arbat. šaukšteliai prieskonių mišinio;

1 vidutinio dydžio obuolys kepimui (nuluptas, išimta šerdimi ir pjaustytas);

115 g tamsių razinų;

apie 4 šaukštus pusiau nugriebto pieno;

2 šaukštai migdolų drožlių;

saldaus padažo (custard) arba ledų.

Vietoj tamsių razinų galite naudoti šviesiąsias razinas, smulkintus džiovintus abrikosus arba kriaušes.

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių C. Ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi 18 cm apvalią kepimo skardą su nuimamu dugnu.

2. Į dubenį sudėkite margariną ir suberkite cukrų, trinkite, kol pabals ir pasidarys purus. Vieną po kito įmuškite kiaušinius, kiekvieną įmušę gerai išplakite. Suberkite miltus, ryžių miltus, kepimo miltelius bei prieskonių mišinį ir viską gerai išmaišykite.

3. Atsargiai įmaišykite pjaustytą obuolį, razinas ir pakankamai pieno, kad gautumėte tirštą masę.

4. Perdėkite mišinį į paruoštą skardą ir sulyginkite paviršių. Apibarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite 1–1,4 valandos, kol pakils, sustandės ir gražiai pagels.

5. Atvėsinkite skardoje apie 10 minučių, tada išimkite ir vėsinkite ant grotelių. Kai atvės, supjaustykite gabalėliais. Taip pat galite patiekti šiltą su saldžiu padažu ar ledais. Pyragą laikykite atvėsintą nepraleidžiančioje oro dėžutėje arba suvyniotą folijoje.

Komentuoti