Kukurūzų duona su sūriu ir svogūnais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

900 g kepalas:

1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus;

1 plonais griežinėliais pjaustytas svogūnas;

175 g kukurūzų miltų (be glitimo);

75 g miltų;

25 g sojų miltų;

1 šaukštas kepimo miltelių (be glitimo);

1 arbat. šaukštelis cukraus pudros;

1 arbat. šaukštelis druskos;

115 g rupiai tarkuoto brandinto čederio sūrio;

200 ml drungno pieno;

2 kiaušiniai;

3 šaukštai minkšto tirpinto margarino.

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Aliejumi ištepkite kepimo skardą, skirtą 900 g kepalui. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir truputį apkepinkite svogūną, kol suminkštės, kartais pamaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir palikite nuošalyje, kad atvėstų.

2. Į dubenį suberkite kukurūzų, ryžių ir sojų miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, viską gerai išmaišykite. Įmaišykite sūrį.

3. Kitame dubenyje išsukite pieną, kiaušinius ir ištirpintą margariną. Supilkite į miltų mišinį ir gerai išmaišykite.

4. Įmaišykite atvėsintus, apkepintus svogūnus.

5. Į paruoštą kepimo skardą šaukštu sudėkite mišinį, sulyginkite paviršių ir kepkite 30 minučių, kol duona pakils ir pasidarys aukso spalvos.

6. Peiliu apipjaukite duoną aplink skardos kraštus, kad kepalas atkibtų. Perdėkite duoną ant metalinių grotelių, kad šiek tiek atvėstų ir patiekite šiltą. Galite visiškai atvėsinti ir supjaustyti riekėmis. Kepalą laikykite suvyniotą į foliją arba uždarytą plastikiniame maišelyje.

 

Ši aromatinga, be glitimo duona iš kukurūzų miltų – skani, kai patiekiama šviežia, ką tik iškepta, šilta arba atvėsintomis riekelėmis, be nieko arba su neriebiu tepiniu. Ji puikiai tinka prie sriubos, troškinio arba aštrių patiekalų.

Komentuoti

Video