Obuolių ir datulių rutuliukai
Įvetink šį receptą
(4.8)
Ingredientai
20 vienetų:
1 kg obuolių arba kriaušių (virimui);
115 g džiovintų datulių (be kauliukų);
250 ml obuolių sulčių;
1 arbat. šaukštelis kapotų graikinių riešutų.
Paruošimas
1. Perpjaukite pusiau neluptus vaisius ir sudėkite į didelį prikaistuvį. Taip pat suberkite datules, supilkite obuolių sultis ir maltą cinamoną. Virkite ant labai mažos ugnies, retkarčiais pamaišydami, 4–6 valandas arba kol mišinys pasidarys sausas ir tirštas. Išverskite į dubenį ir atvėsinkite, tuomet suformuokite kąsnio dydžio rutuliukus. Paskrudinkite riešutus, kol įgaus gražią aukso spalvą.
2. Rutuliukus apvoliokite paskrudintuose riešutuose. Suvyniokite į saldainių popierėlius arba plėvelę; laikykite orui nepralaidžioje dėžutėje.
Komentuoti