Ryžių, grikių ir kukurūzų duona

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3.5)

Ingredientai

900 g kepalas:

200 ml drungno nugriebto pieno;

200 ml drungno vandens;

350 g rudųjų ryžių miltų;

50 g grikių miltų arba sojų miltų;

50 g kukurūzų miltų (be glitimo);

1 arbat. šaukštelis cukraus pudros;

1 arbat. šaukštelis druskos;

7 g lengvai tirpstančių sausų mielių;

3 šaukštai minkšto margarino;

1 plaktas vidutinio dydžio kiaušinis ir dar šiek tiek aptepti viršui;

2 šaukštai sezamų sėklų arba sėmenų.

Paruošimas

1. Aliejumi ištepkite kepimo skardą, skirtą 900 g kepalui. Sumaišykite pieną ir vandenį.

2. Į dubenį suberkite ryžių miltus, grikių arba sojų miltus, kukurūzų miltus, cukrų bei druską ir įmaišykite sausas mieles. Labai gerai išmaišykite, tada palengva įtrinkite margariną, kol mišinys pasidarys panašus į duonos trupinius.

3. Supilkite vandens ir pieno mišinį, įmuškite kiaušinį ir viską išplakite iki glotnios ir tirštos masės.

4. Šaukštu sudėkite mišinį į paruoštą kepimo skardą, tada uždenkite ir palikite, kol pakils iki kepimo skardos kraštų viršaus.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Patepkite duonos paviršių išplaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis arba sėmenimis. Kepkite apie 30 minučių, kol šiek tiek paruduos. Peiliu apipjaukite duoną aplink skardos kraštus, kad kepalas atkibtų.

6. Perdėkite duoną ant metalinių grotelių, kad šiek tiek atvėstų ir patiekite šiltą. Galite visiškai atvėsinti ir supjaustyti riekelėmis. Kepalą laikykite suvyniotą į foliją arba uždarytą plastikiniame maišelyje.

 

Ši nuostabi duona skaniausia, kai patiekiama tik išimta iš orkaitės. Supjaustykite plonomis riekelėmis ir patiekite pusryčiams su konservuotais vaisiais arba medumi.

Komentuoti

Video