Saulėje džiovintų pomidorų duona

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

Derinant pieną ir pomidorus iškepama žavinga saldi duona, kuriai nereikia druskos. Skani duona, kilusi iš pietinės Italijos dalies.

4 nedideli kepaliukai:

675 g baltos duonos miltų;

2 šaukštai cukraus pudros;

25 g šviežių mielių;

400–475 ml šilto pieno;

1 šaukštas pomidorų tyrės;

5 šaukštai aliejaus, kuriame buvo saulėje džiovinti pomidorai;

1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus;

75 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, nusunktų ir susmulkintų;

1 didelis smulkintas svogūnas.

Paruošimas

1. Į dubenį suberkite cukrų ir miltus, viduryje padarykite duobutę. Sutrupinkite mieles, sumaišykite su 150 ml šilto pieno ir supilkite į miltus.

2. Pomidorų tyrę gerai išmaišykite su likusiu pieno kiekiu, tuomet supilkite į miltus kartu su pomidorų ir alyvuogių aliejumi.

3. Palaipsniui berkite miltus į skystą mišinį, kol gausite tešlą. Perdėkite ant negausiai miltais apibarstyto paviršiaus ir minkykite 10 minučių, kol pasidarys glotni ir elastinga. Įdėkite į švarų dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje apie 2 valandas, kad pakiltų.

4. Patrankykite tešlą ir suberkite pomidorus ir svogūnus. Minkykite, kol jie tolygiai pasiskirstys tešloje. Suformuokite keturis apskritimus ir sudėkite juos ant negausiai aliejumi ištepto kepimo lakšto. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu, palikite apie 45 minutes, kad pakiltų.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Kepkite duoną 45 minutes arba kol pirštais pabeldus į bandelės apačią skambės taip lyg būtų tuščiavidurė. Sudėkite ant metalinių grotelių, kad atvėstų. Valgykite šiltas. 

DAUGIAU RECEPTŲ RASITE ČIA>>

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (2)

elena

Turbūt turima omenyje šviesios duonos miltų mišinys, būna parduotuvėse

Jurgita

Baltos duonos miltai tai tiesiog kvietiniai miltai?

Video