Šokoladiniai saldainiai su vaisiais ir riešutais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

20 vienetų:

50 g džiovintų slyvų (be kauliukų) arba džiovintų abrikosų;

50 g šviesiųjų arba tamsiųjų razinų;

2 šaukštai džiovintų obuolių, figų arba datulių;

25 g migdolų drožlių;

25 g lazdynų arba graikinių riešutų;

2–4 šaukštai citrinų sulčių;

50 g geros kokybės juodojo šokolado.

Paruošimas

1. Gana smulkiai elektiniu malūnėliu sumalkite vaisius ir riešutus. Įpilkite 2 šaukštus citrinų sulčių ir plakite, kad susimaišytų. Suverskite masę į dubenį, paragaukite ir, jei reikia, įpilkite daugiau citrinų sulčių.

2. Karščiui atspariame dubenyje, įmerktame į verdantį vandenį, ištirpinkite šokoladą. Iš vaisių ir riešutų masės padarykite rutuliukus. Laikydami dviem šakutėmis rutuliukus apvoliokite šokolade, tuomet sudėkite ant aliejumi išteptos folijos, kad atvėstų. Jei bemirkant kamuoliukus sustings šokoladas – jį vėl pašildykite.

 

Gražiai supakuoti jie gali būti puiki dovana.

Komentuoti