Vaisių salyklo duona

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

1 kepalas:

250 g rupių miltų su kepimo milteliais;

žiupsnelis druskos;

1/2 arbat. šaukštelio maistinės sodos;

175 g džiovintų vaisių;

1 šaukštas salyklo ekstrakto;

1 stiklinė nugriebto pieno;

neriebaus tepinio užtepti patiekiant (nebūtinai).

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių C. Aliejumi ištepkite 24x13 cm kepimo skardą. Išklokite dugną nelimpančiu kepimo popieriumi. Į dubenį suberkite miltus, druską ir maistinę sodą. Įmaišykite džiovintus vaisius.

2. Nedideliame prikaistuvyje pakaitinkite salyklo ekstraktą ir pieną, maišykite, kol salyklo ekstraktas ištirps. Užpilkite jį ant sausojo mišinio ir išmaišykite.

3. Šaukštu sudėkite masę į paruoštą skardą. Kepkite 45 minutes arba tol, kol įsmeigę iešmelį į duonos vidurį, ištrauksite jį švarų. Atvėsinkite ant metalinių grotelių.

Komentuoti