Receptų sąrašas

Avinžirnių tyrė (hummus'as)

1. Sudėkite avinžirnius į dubenį, pilną šalto vandens, ir palikite per naktį mirkti. 2. Nusunkite avinžirnius, suberkite į prikaistuvį ir užpilkite gėlo vandens. Užvirinkite ir virkite 10 Plačiau...

Ant grotelių keptų daržovių paštetas (terrine)

1. Ant karštų kepimo grotelių odelėmis į viršų padėkite paruoštus pipirus ir kepkite, kol odelės pajuoduos. Perdėkite į dubenį ir uždenkite. 2. Sudėkite baklažanų ir cukinijų skilteles ant Plačiau...

Žieminė daržovių sriuba

1. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir margariną ir apie 3 minutes pakepinkite svogūną, kol suminkštės, kartais pamaišydami. Suberkite morkas bei pastarnokus, gerai išmaišykite, Plačiau...

Bulvių ir česnakų sultinys

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Sudėkite nenuluptas česnakų galvas į kepimo skardą ir kepkite 30 minučių. 2. Tuo tarpu apvirkite bulves vandenyje 10 minučių. 3. Ant mažos ugnies Plačiau...

Gaspačio su avokadų padažu

1. Pamirkykite duoną 150 ml vandens 5 minutes. 2. Tuo metu ant pomidorų užpilkite verdančio vandens ir palikite 30-60 sekundžių, tuomet nulupkite, išimkite sėklytes ir supjaustykite pomidorus. Plačiau...

Saldžiųjų bulvių ir raudonų saldžiųjų pipirų sriuba

1. Nulupkite saldžiąsias bulves ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į prikaistuvį kartu su raudonais saldžiaisiais pipirais, svogūnais, česnakais, vynu ir daržovių arba vištienos sultiniu. Plačiau...

Įdaryti pomidorai ir paprikos

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Perpjaukite pomidorus per pusę ir išimkite turinį. Nusausinkite puseles ir stambiai supjaustykite turinį. 2. Perpjaukite paprikas per pusę, palikdami Plačiau...

Ispaniškos salotos su kapariais ir alyvuogėmis

1. Pomidorus ir agurkus sudėkite į dubenį. Svogūnų laiškus padalinkite perpus ir vieną dalį supjaustykite. Smulkintus svogūnų laiškus sudėkite į dubenį ir atsargiai išmaišykite. 2. Portulakus Plačiau...

Apelsinų ir raudonųjų svogūnų salotos su kuminu

1. Plonais griežinėliais supjaustykite apelsinus. Pjaustykite virš dubens, kad visos sultys subėgtų į dubenį. Laikydami apelsino griežinėlį, žirklėmis pašalinkite jo žievę ir baltą minkštimą iš Plačiau...

Saldžiarūgštės artišokų salotos

1. Nuvalykite išorinius artišokų lapus, nupjaukite kotus ir supjaustykite ketvirčiais. Artišokus sudėkite į dubenį su vandeniu ir citrinų sultimis. 2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir Plačiau...