Receptų sąrašas

Sluoksniuotas daržovių paštetas (terrine)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Įdėkite pipirus į kepimo skardą ir kepkite jų šerdis 30–45 minutes, kol apskrus. Išimkite iš orkaitės. Įdėkite į plastikinį maišelį atvėsti. Plačiau...

Kalakutiena su tuno padažu (Tonnato)

1. Vienu sluoksniu dideliame prikaistuvyje sudėkite kalakutienos filė. Įdėkite svogūną, laurų lapelį, pipirų grūdelius ir supilkite sultinį. Įkaitinkite iki virimo, tuomet sumažinkite ugnį. Plačiau...

Kiaulienos filė su šalavijais ir apelsinais

1. Kiaulieną pabarstykite nedideliu kiekiu druskos ir pipirų. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite margariną, sudėkite mėsą ir pakepinkite 5–6 minutes, kol paruduos tolygiai iš visų Plačiau...

Špinatų ir riešutų lazanija

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Nuplaukite špinatus ir sudėkite į puodą su trupučiu vandens, kad apsemtų. Virkite špinatus ant pakankamai karštos ugnies 2 minutes, kol špinatai Plačiau...

Daržovių apkepas (moussaka)

1. Pabarstykite baklažano griežinėlius druska ir sudėkite į kiaurasamtį. Uždenkite ir palikite 30 minučių, kol išsiskirs karčios sultys. 2. Tuo metu sudėkite lęšius, supilkite sultinį ir įdėkite Plačiau...

Turkiškas krevečių plovas

1. Įkaitinkite aliejų negiliame prikaistuvyje. Kepkite svogūnus, pipirus ir česnaką ant nedidelės liepsnos 10 minučių, kol svogūnai suminkštės. 2. Sudėkite ryžius, prieskonius bei mėtas ar Plačiau...

Karibietiški žuvų kepsniai

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite šalotinius svogūnus ir kepinkite 5 minutes, kol suminkštės. 2. Pridėkite česnakus ir aitriąsias paprikas ir kepinkite 2 minutes, tada įmaišykite Plačiau...

Aštri vištiena su kariu

1. Vidutinio dydžio prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite ožragių ir svogūnų sėklas, vis pamaišydami, kol šiek tiek patamsės. Suberkite svogūnus, česnaką bei imbierą ir pakepinkite 5 Plačiau...

Jautienos suktinukai su česnakais ir pomidorų padažu

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių C. Sudėliokite jautienos griežinėlius ant pergamentinio popieriaus. Uždenkite jautieną kitu popieriaus lapu ar maistine plėvele ir išmuškite mediniu Plačiau...

Persiškas omletas

1. Įkaitinkite aliejų didelėje negilioje keptuvėje, kad galima būtų naudoti ant kepimo grotelių. Sudėkite porus ir lengvai juos kepkite apie 5 minutes, kol pradės minkštėti. 2. Jeigu naudojate Plačiau...