Receptų sąrašas

Rukolų ir kalendrų salotos

1. Sudėkite rukolų ir špinatų lapus į salotinę. Suberkite smulkintas kalendras ir petražoles. 2. Mažame inde sumaišykite česnaką, alyvuogių aliejų, actą, paprikas, aitriąsias paprikas ir Plačiau...

Avokadų ir braškių salotos

1 Perpjaukite avokadus pusiau, nulupkite žievelę bei išimkite kaulus. Supjaustykite avokadų minkštimą plonomis juostelėmis, tada sudėkite juosteles į dubenį ir pašlakstykite puse citrinos Plačiau...

Kepti pomidorai su vakaručių salotomis

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Makaronus išvirkite sūriame vandenyje taip, kaip nurodyta ant pakuotės. 2. Pomidorus perpjautąja puse į viršų sudėkite į kepimo skardą, juos Plačiau...

Šiltos vištienos salotos su lazdynų riešutų padažu

1. Pasigaminkite padažą. Supilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, lazdynų riešutų aliejų, vyno actą, česnakus, sudėkite smulkintas prieskonines žoleles į puodą arba stiklainį ir viską Plačiau...

Šiltos bulvės su prieskoninių žolelių padažu

1. Sūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis. 2. Gamindami padažą alyvuogių aliejų išmaišykite su citrinų sultimis, česnaku, žolelėmis ir kitais prieskoniais. 3. Bulves nusunkite ir Plačiau...

Rėžiukų, kriaušių, graikinių riešutų ir rokforo salotos

1. Graikinius riešutus 2 minutes pakepinkite keptuvėje be aliejaus. Riešutus nuolat maišykite, kad nepridegtų, o įgautų auksinį atspalvį. 2. Pasigaminkite padažą. Į užsukamą stiklainį arba Plačiau...

Kuskuso salotos

1. Kuskuso kruopas suberkite į didelį dubenį ir užplikykite verdančiu sultiniu. Išmaišę šakute gautą masę, padėkite į šoną 10 minučių, kad sultinys įsigertų. Po to dar kartą viską papurenkite Plačiau...

Juodos ir oranžinės apelsinų salotos

1. Nulupkite apelsinus, išimkite  sėklas bei supjaustykite nedideliais gabalėliais. 2. Sudėkite apelsinus į salotoms skirtą dubenį ir suberkite juodąsias alyvuoges, svogūnus (jei naudojate) Plačiau...

Ispaniškos ryžių salotos

1. Virkite ryžius 10–12 minučių, kol suminkštės, bet nepervirkite. Nukoškite ir perskalaukite šaltu vandeniu. 2. Palikite ryžius atvėsti, o tuomet suberkite į didelį dubenį. Sudėkite Plačiau...

Džiovintų slyvų ir žievelių roksai

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Patepkite aliejumi kepimo lakštą. Supjaustykite slyvas. Suberkite kartu miltus, kepimo miltelius ir įmaišykite cukrų, slyvas, žieveles ir citrinos Plačiau...