Receptų sąrašas

Itališka ūkininkų sriuba

1. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir kepinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes. Sudėkite šviežias daržoves, konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę, džiovintas žoleles Plačiau...

Ponios Blencow žaliųjų žirnelių sriuba su špinatais

1. Į didelį prikaistuvį suberkite žirnelius, porus, česnaką ir bekoną. Supilkite sultinį, užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių. 2. Likus 5 minutėms iki žirnelių mišinio Plačiau...

Šalta migdolų sriuba

1. Sutrupinkite į dubenį duoną ir užpilkite 150 ml šalto vandens. Palikite 5 minutes pamirkti. 2. Į elektrinį malūnėlį sudėkite migdolus ir česnakus ir sumalkite iki vienalytės masės. Kartu Plačiau...

Grybų sriuba

1. Suberkite baravykus į dubenį, užpilkite 250 ml šilto vandens ir palikite mirkti 20–30 minučių. Išimkite grybus ir nusunkite mirkymo skystį kiek įmanoma geriau. Mirkymo skysčio Plačiau...

Vištienos sriuba su vermišėliais

1. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų bei ištirpinkite sojų margariną ir 3–4 minutes pakepinkite svogūną. Vištieną apvoliokite miltuose ir apkepinkite. 2. Vištieną perdėkite į lėkštę, o į Plačiau...

Viduržemio jūros regiono žuvienė

1. Jei reikia, nuplaukite žuvį, nuvalykite žvynus ir supjaustykite didokais gabaliukais. Nuplaukite midijas ir pašalinkite krevečių galvas. Išmeskite visas nors kiek prasidariusias midijas. 2. Į Plačiau...

Moliūgų sriuba

1. Dideliame karščiui atspariame prikaistuvyje ištirpinkite margariną. Suberkite įprastus ir šalotinius svogūnus ir kepkite 4–5 minutes, kol šiek tiek suminkštės. 2. Sudėkite bulves, Plačiau...

Pomidorų ir lęšių dhal su kepintais migdolais

1. Įkaitinkite aliejų ir sviestą didelėje storapadėje keptuvėje, maišydami pakepinkite svogūną 5 minutes, kol suminkštės ir pakeis spalvą. Įdėkite česnako, morkų, kmynų, garstyčių sėklų ir Plačiau...

Žuvies kukuliai karštame pomidorų padaže

1. Nulupkite žuvų odelę ir, jei būtina, pašalinkite ašakas. Supjaustykite žuvį dideliais gabalais ir sudėkite į maišytuvą ar į virtuvinį kombainą. 2. Ištirpykite šafraną 2 šaukštuose verdančio Plačiau...

Sluoksniuotas daržovių paštetas (terrine)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Įdėkite pipirus į kepimo skardą ir kepkite jų šerdis 30–45 minutes, kol apskrus. Išimkite iš orkaitės. Įdėkite į plastikinį maišelį atvėsti. Plačiau...