Receptų sąrašas

Viščiukas graikiškai

Vištą įtrinkite druska ir pipiriukais, sutarkuota citrinos žievele, česnaku ir visomis žolelėmis (po odele, iš vidaus net pakiškite prieskonius, kad kuo geriau įsigertų), apšlakstykite alyvuogių Plačiau...

Midijos ir jūrų moliuskai su citrinžolėmis

1. Išvalykite midijas: ištraukite ataugas, gerai nušveiskite kriaukles ir pašalinkite bet kokius polipus. Išmeskite visas midijas, kurios sudūžusios arba neužsidaro, kai stipriai trinktelite. Plačiau...

Genujos kalmarų salotos

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Į molinį dubenį sudėkite kalmarų žiedus, pusę kiekio česnakų, įpilkite pusę kiekio vyno ir įberkite pipirų pagal skonį. Uždenkite ir kepkite 45 minutes Plačiau...

Ėriena ant iešmo su aštriu raudonųjų svogūnų padažu (salsa)

1. Aštriu peiliu supjaustykite ėrieną kubeliais. Sudėkite kubelius į dubenį su kmynais, paprikomis, alyvuogių aliejumi ir daup pipirų. Gerai sumaišykite, kol ėriena pasidengs prieskoniais. 2. Plačiau...

Baklažanai ir rūkyto upėtakio paštetas

1. Stambiai supjaustykite baklažaną ir sudėkite į garpuodį. Įberkite nepjaustytas česnako skilteles tarp griežinėlių. Garinkite virš verdančio vandens apie 10-15 minučių, kol ir baklažano Plačiau...

Citrinomis įdarytos cukinijos

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Perpjaukite pusiau išilgai cukinijas ir šaukštu išskobkite vidų. Išskobtas cukinijas apvirkite 1 minutę, tada gerai nusausinkite. 2. Gerai Plačiau...

Pyragėliai su sūriu ir špinatais

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C. Ištepkite aliejumi šešis vienos porcijos indelius. 2. Sumaišykite špinatus ir kaimišką sūrį mažame dubenyje, pridėkite muskato riešutų ir pagardinkite Plačiau...

Bulviniai paplotėliai (rosti) su bekonu ir žolelėmis

1. Prikaistuvyje lengvai pasūdytame verdančiame vandenyje apie 6 minutes apvirkite bulves. Nusunkite bulves ir palikite, kad šiek tiek atvėstų. 2. Atvėsusias bulves nulupkite ir stambiai Plačiau...

Avinžirnių tyrė (hummus'as)

1. Sudėkite avinžirnius į dubenį, pilną šalto vandens, ir palikite per naktį mirkti. 2. Nusunkite avinžirnius, suberkite į prikaistuvį ir užpilkite gėlo vandens. Užvirinkite ir virkite 10 Plačiau...

Sezamo sėklomis apvolioti paplotėliai su "tahini" jogurto padažu

1. Palikite per naktį avinžirnius mirkti šaltame vandenyje. Nusunkite ir praskalaukite avinžirnius, sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite šaltu vandeniu. Užvirinkite ir virkite 10 minučių, tada Plačiau...

Video