Receptų sąrašas

Tikrieji artišokai ir žaliosios pupelės su česnakiniu padažu

1. Gaminant česnakinį padažą reikia česnaką ir citrinos sultis sudėti į maišytuvą ar į mažą daržovių smulkintuvą. Vis dar veikiant aparatui, palaipsniui pilkite alyvuogių aliejų kol mišinys Plačiau...

Aštriosios bulvių skiltelės su paprikų padažu

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Padalykite bulves į aštuonias skilteles. 2. Patalpinkite skilteles į prikaistuvį su vandeniu. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir lėtai virkite 10 Plačiau...

Kreminė saliero šaknies ir špinatų sriuba

1. Nulupkite ir įpjaukite porą. Nuplaukite jį po tekančia vandens srove ir supjaustykite griežinėliais. Nulupkite saliero šaknį ir supjaustykite kubeliais. 2. Ąsotėlyje sumaišykite vandenį ir Plačiau...

Česnakinė lęšių sriuba

1. Visas sudėtines dalis, išskyrus actą, prieskonius ir puošti skirtus salierus, sudėkite į didelį prikaistuvį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies iki virimo, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite 1,5 Plačiau...

Vegetariški kepinti makaronai

1. Įmuškite kiaušinį, apkepkite ir perkelkite į lėkštę. Lengvai pakaitinkite taukuotą omleto keptuvę. Supilkite pusę kiaušinio į keptuvę. 2. Apverskite omletą ir skrudinkite abi puses. Išimkite Plačiau...

Grybų ir saulėgrąžų apkepas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Suberkite miltus į dubenį, tada pridėkite sijotų sėlenų. Įtrinkite neriebų užpilą, kol mišinys taps panašus į duonos trupinius. Įpilkite pakankamai Plačiau...

Įdaryti vynuogių lapai

1. Nuplaukite vynuogių lapus šaltame vandenyje. Sudėkite į indą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių. Gerai nusausinkite. 2. Dubenyje sumaišykite svogūnus, svogūnų laiškus, Plačiau...

Aštri morkų sriuba su česnakiniais skrebučiais

1. Norėdami pasigaminti sriubą, dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną bei morkas ir pakepinkite ant mažos ugnies 5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Suberkite prieskonius. Plačiau...

Alyvuogės su prieskoniniu marinatu

1. Patraiškykite alyvuoges peiliu (švelniai, kad nesutraiškytumėte kauliuko), įdėkite į šalto vandens dubenį ir palikite per naktį, kad būtų pašalintas sūrumo perteklius. 2. Kruopščiai Plačiau...

Vasariška pomidorų sriuba

1. Nerūdijančio plieno keptuvėje arba karščiui atspariame prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų. 2. Suberkite smulkintus svogūną bei morkas ir kepinkite 3-4 minutes, kol šiek tiek Plačiau...