Receptų sąrašas

Alyvuogės su prieskoniniu marinatu

1. Patraiškykite alyvuoges peiliu (švelniai, kad nesutraiškytumėte kauliuko), įdėkite į šalto vandens dubenį ir palikite per naktį, kad būtų pašalintas sūrumo perteklius. 2. Kruopščiai Plačiau...

Tuno ir pupelių salotos

1. Dubenyje sumaišykite majonezą, garstyčias, kaparėlius, petražoles. 2. Pagardinkite pagal skonį salierine druska. Smulkiais gabalėliais suberkite tuną į padažą ir neskubėdami išmaišykite. 3. Plačiau...

Džiovintų vaisių salotos su vasarinėmis uogomis

1. Džiovintus persikus ir abrikosus pamirkykite vandenyje 1-2 valandas, kol jie išbrinks. 2. Nuluptas kriaušes ir obuolius supjaustykite kubeliais. Aštriu peiliu nulupkite apelsinus, išvalykite Plačiau...

Pikantiška jautienos kumpinė (topside)

1. Supilkite sėklas į grūstuvę ir sugrūskite grūstuvėliu. Įmaišykite į likusius prieskonius ir pagardus, tada supilkite mišinį į dubenį ir sumaišykite su baltuoju vynu. 2. Įdėkite jautieną į Plačiau...

Melionų trio su imbieriniais sausainiais

1. Pašalinkite sėklas iš melionų, supjaustykite juos riekelėmis ir nuimkite žievę. Meliono minkštimą supjaustykite stambiais gabalais ir, sudėję į dubenį, išmaišykite su imbieriniu sirupu. Plačiau...

Česnakų padažas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Atskirkite česnakų skilteles ir nenuplautas įdėkite į mažą kepamąją skardą. 2. Užpilkite alyvuogių aliejaus ant česnakų skiltelių ir pavartykite Plačiau...

Vasariška pomidorų sriuba

1. Nerūdijančio plieno keptuvėje arba karščiui atspariame prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų. 2. Suberkite smulkintus svogūną bei morkas ir kepinkite 3-4 minutes, kol šiek tiek Plačiau...

Aguročių kotletai

Aguročius sutarkuoti, nuspausti sultis, sudėti piene išmirkytą batoną, kiaušinius, smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, morkas ir išmaišyti. Jeigu faršas skystokas, galima įdėti 2-3 šaukštus Plačiau...

Gaivusis vasaros užkandis

pomidorus, agurkus, krūtinėlę supjaustome kubeliais, špinatų lapus suplėšome, sumaišome viską su grūdeta varške, idedame alyvuogių šiek tiek prieskonių viską išmaišome. Šildome lakštinius Plačiau...

Troškinukas iš šio bei to...

Nuskustas morkas sutarkuoti stambia tarka, dar liaudyje vadinama "burokine". Taupydami laiką, užkaiskite puodą ir keptuvę. Į įkaitusią keptuvę suberkite morkas ir truputi aliejaus. Kai morkos jau Plačiau...

Video