Receptų sąrašas

Šokoladiniai saldainiai su vaisiais ir riešutais

1. Gana smulkiai elektiniu malūnėliu sumalkite vaisius ir riešutus. Įpilkite 2 šaukštus citrinų sulčių ir plakite, kad susimaišytų. Suverskite masę į dubenį, paragaukite ir, jei reikia, įpilkite Plačiau...

Kukurūzų duona su sūriu ir svogūnais

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Aliejumi ištepkite kepimo skardą, skirtą 900 g kepalui. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir truputį apkepinkite svogūną, kol suminkštės, kartais Plačiau...

Vaisių salyklo duona

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių C. Aliejumi ištepkite 24x13 cm kepimo skardą. Išklokite dugną nelimpančiu kepimo popieriumi. Į dubenį suberkite miltus, druską ir maistinę sodą. Įmaišykite Plačiau...

Saulėje džiovintų pomidorų duona

1. Į dubenį suberkite cukrų ir miltus, viduryje padarykite duobutę. Sutrupinkite mieles, sumaišykite su 150 ml šilto pieno ir supilkite į miltus. 2. Pomidorų tyrę gerai išmaišykite su likusiu Plačiau...

Toskaniška duona be druskos

1. Pasigaminkite ruošinį. Į didelį dubenį suberkite 175 g miltų. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite keletą minučių, tuomet gerai išmaišykite. Uždenkite drėgnu rankšluostėliu ir palikite 10 Plačiau...

Šokoladinis ir apelsininis putėsis

1. Šokoladą sudėkite į karščiui atsparų indą ir laikydami jį virš puodo su karštu vandeniu ištirpdykite. Į kitą puodą įpilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių ir įmaišykite želatiną. Kai želatina Plačiau...

Šviežių vaisių salotos

1. Verdančiu vandeniu apiplikykite persikus. Odelių likučius pašalinkite ir išėmę kauliukus, minkštimą stambiai supjaustykite. 2. Nulupkite obuolius, supjaustykite riekelėmis. Nulupkite Plačiau...

Portugališkas ryžių pudingas

1. Virkite ryžius pasūdytame vandenyje 5 minutes. Ryžiai turi būti ne visai išvirę, bet birūs. 2. Ryžius gerai nuvarvinkite ir kartu su pienu, sviestu ar margarinu bei citrinos žievele sudėkite Plačiau...

Vasarinis pudingas

1. Duonos riekes aplyginkite taip, kad jomis būtų galima išdėlioti 1,2 litro tūrio pudingui skirto indo dugną ir šonus. 2. Visas uogas suberkite į puodą ir apibarstykite cukrumi. Lengvai Plačiau...

Blyneliai su vyšniomis

1. Persijokite miltus ir druską per sietelį. 2. Indelyje miltų centre suformuokite duobutę ir įdėkite kiaušinio baltymą. Palengva supilkite pieną ir vandenį ir išmaišykite iki vientisos Plačiau...