Salotos

Salotos

Salotos - šaltas maisto produktas, kurio pagrindą sudaro įvairios daržovės. Į jas taip pat gali būti dedama grietinės, aliejaus, majonezo, prieskonių, grybų, vaisių, virtų kiaušinių, sūrio. Salotoms naudojamos įvairiausios žalios daržovės: agurkai, sėjamoji salota, morkos, pomidorai, įvairūs kopūstai, ropės, špinatai, svogūnai, paprika ir kt. Lietuvių kalboje termiškai apdorotų daržovių salotos vadinamos mišrainėmis.

Salotos dažniausiai valgomas kaip užkandis prie garnyro: mėsos, žuvies, bulvių patiekalų. 

Turi gera recepta? PASIDALINK

Pavasarinės salotos su šviežiais ridikėliais, avokadais ir garstyčių padažu

Išbandykite šį receptą dabar - ankstyvą pavasarį, kuomet pasirodo pirmieji ridikėliai. Vegetariškos. Be cholesterolio. Mažai natrio. 1. Dideliame dubenyje šluotele išplakite actą, garstyčias, Plačiau...

Sveikos Waldorfo salotos

1. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje ir atšaldykite. Pabarstykite cinamonu. 2. Patiekite su salotomis. Waldorfo salotos adaptuotos sveikuoliams:) Maistingumas: Kilokalorijos: Plačiau...

Mandarinų, vištienos ir šviežių špinatų salotos

1. Nuplaukite špinatų lapus kruopščiai ir pašalinkite stiebus. 2. Dėkite špinatus į didelį dubenį ir sudėkite kitus 5 ingredientus (nuo pomidorų iki mandarinų). 3. Apšlakstykite padažu salotas Plačiau...

Ispaniškos salotos su kapariais ir alyvuogėmis

1. Pomidorus ir agurkus sudėkite į dubenį. Svogūnų laiškus padalinkite perpus ir vieną dalį supjaustykite. Smulkintus svogūnų laiškus sudėkite į dubenį ir atsargiai išmaišykite. 2. Portulakus Plačiau...

Apelsinų ir raudonųjų svogūnų salotos su kuminu

1. Plonais griežinėliais supjaustykite apelsinus. Pjaustykite virš dubens, kad visos sultys subėgtų į dubenį. Laikydami apelsino griežinėlį, žirklėmis pašalinkite jo žievę ir baltą minkštimą iš Plačiau...

Saldžiarūgštės artišokų salotos

1. Nuvalykite išorinius artišokų lapus, nupjaukite kotus ir supjaustykite ketvirčiais. Artišokus sudėkite į dubenį su vandeniu ir citrinų sultimis. 2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir Plačiau...

Pikantiškos baklažanų salotos

1. Įkaitinkite kepsninę. Aptepkite baklažanus aliejumi ir kepkite aukštoje temperatūroje, vartykite, kol pasidarys aukso spalvos ir suminkštės. 2. Apkeptus baklažanus supjaustykite į keturias Plačiau...

Graikiškos salotos

1. Sudėkite salotas, pomidorus, agurką, fetos sūrį, svogūnus į didelį dubenį. 2. Gamindami padažą sumaišykite alyvuogių aliejų su citrinų sultimis bei pagardinkite druska ir pipirais. 3. Plačiau...

Nicos salotos

1. Padažui paruošti sudėkite garstyčias, ančiuvius ir česnaką į dubenį ir sumaišykite viską spausdami česnaką ir ančiuvius į dubens sieneles. Įberkite pipirų. Šliūkštelėkite šlakelį citrinos Plačiau...

Tuno ir pupelių salotos

1. Dubenyje sumaišykite majonezą, garstyčias, kaparėlius, petražoles. 2. Pagardinkite pagal skonį salierine druska. Smulkiais gabalėliais suberkite tuną į padažą ir neskubėdami išmaišykite. 3. Plačiau...