Salotos

Salotos

Salotos - šaltas maisto produktas, kurio pagrindą sudaro įvairios daržovės. Į jas taip pat gali būti dedama grietinės, aliejaus, majonezo, prieskonių, grybų, vaisių, virtų kiaušinių, sūrio. Salotoms naudojamos įvairiausios žalios daržovės: agurkai, sėjamoji salota, morkos, pomidorai, įvairūs kopūstai, ropės, špinatai, svogūnai, paprika ir kt. Lietuvių kalboje termiškai apdorotų daržovių salotos vadinamos mišrainėmis.

Salotos dažniausiai valgomas kaip užkandis prie garnyro: mėsos, žuvies, bulvių patiekalų. 

Turi gera recepta? PASIDALINK

Skanukas

Ingredientus supjaustyti,dėti pilti kefyrą ir tomato padažą,sudėti prieskonius ir viską išmaišyti. Skanaus. Plačiau...

Kiaulienos išpjovos šašlykas

Paruoškite mėsos marinatą. Sukapokite arba išspauskite česnakus, žiedeliais supjaustykite aitriąją papriką, susmulkinkite mėtas, kalendras, nutarkuokite pusės citrinos žievelės ir išspauskite Plačiau...

Mangų salotos su menkėmis

Mangus, raudonas paprikas ir svogūnėlius supjaustykite mažais vienodo dydžio kubeliais. Pašalinkite aitriosios paprikos sėklytes ir supjaustykite griežinėliais. Mėtas ir krapus Plačiau...

Raudonųjų pupelių salotos

Pomidorus nuplikykite, nulupkite, išpjaukite vaiskočius, minkštimą suraikykite skiltelėmis. Papriką supjaustykite mažais kubeliais, svogūnus - griežinėliais, česnakų skilteles sukapokite. Plačiau...

Tailandietiškos jautienos salotos

1. Apkepkite ant grotelių nugarinės kepsnelius iki vidutiniško žalumo, tada atidėkite ją 10–15 minučių. 2. Kai atvės, supjaustykite jautieną plonais griežinėliais ir sudėkite juos į didelį Plačiau...

Rukolų ir kalendrų salotos

1. Sudėkite rukolų ir špinatų lapus į salotinę. Suberkite smulkintas kalendras ir petražoles. 2. Mažame inde sumaišykite česnaką, alyvuogių aliejų, actą, paprikas, aitriąsias paprikas ir Plačiau...

Avokadų ir braškių salotos

1 Perpjaukite avokadus pusiau, nulupkite žievelę bei išimkite kaulus. Supjaustykite avokadų minkštimą plonomis juostelėmis, tada sudėkite juosteles į dubenį ir pašlakstykite puse citrinos Plačiau...

Kepti pomidorai su vakaručių salotomis

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Makaronus išvirkite sūriame vandenyje taip, kaip nurodyta ant pakuotės. 2. Pomidorus perpjautąja puse į viršų sudėkite į kepimo skardą, juos Plačiau...

Šiltos vištienos salotos su lazdynų riešutų padažu

1. Pasigaminkite padažą. Supilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, lazdynų riešutų aliejų, vyno actą, česnakus, sudėkite smulkintas prieskonines žoleles į puodą arba stiklainį ir viską Plačiau...

Šiltos bulvės su prieskoninių žolelių padažu

1. Sūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis. 2. Gamindami padažą alyvuogių aliejų išmaišykite su citrinų sultimis, česnaku, žolelėmis ir kitais prieskoniais. 3. Bulves nusunkite ir Plačiau...