Salotos

Salotos

Salotos - šaltas maisto produktas, kurio pagrindą sudaro įvairios daržovės. Į jas taip pat gali būti dedama grietinės, aliejaus, majonezo, prieskonių, grybų, vaisių, virtų kiaušinių, sūrio. Salotoms naudojamos įvairiausios žalios daržovės: agurkai, sėjamoji salota, morkos, pomidorai, įvairūs kopūstai, ropės, špinatai, svogūnai, paprika ir kt. Lietuvių kalboje termiškai apdorotų daržovių salotos vadinamos mišrainėmis.

Salotos dažniausiai valgomas kaip užkandis prie garnyro: mėsos, žuvies, bulvių patiekalų. 

Turi gera recepta? PASIDALINK

Rėžiukų, kriaušių, graikinių riešutų ir rokforo salotos

1. Graikinius riešutus 2 minutes pakepinkite keptuvėje be aliejaus. Riešutus nuolat maišykite, kad nepridegtų, o įgautų auksinį atspalvį. 2. Pasigaminkite padažą. Į užsukamą stiklainį arba Plačiau...

Kuskuso salotos

1. Kuskuso kruopas suberkite į didelį dubenį ir užplikykite verdančiu sultiniu. Išmaišę šakute gautą masę, padėkite į šoną 10 minučių, kad sultinys įsigertų. Po to dar kartą viską papurenkite Plačiau...

Juodos ir oranžinės apelsinų salotos

1. Nulupkite apelsinus, išimkite  sėklas bei supjaustykite nedideliais gabalėliais. 2. Sudėkite apelsinus į salotoms skirtą dubenį ir suberkite juodąsias alyvuoges, svogūnus (jei naudojate) Plačiau...

Ispaniškos ryžių salotos

1. Virkite ryžius 10–12 minučių, kol suminkštės, bet nepervirkite. Nukoškite ir perskalaukite šaltu vandeniu. 2. Palikite ryžius atvėsti, o tuomet suberkite į didelį dubenį. Sudėkite Plačiau...