Apelsinų ir raudonųjų svogūnų salotos su kuminu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3)

Ingredientai

6 porcijos:

6 apelsinai;

2 žiedeliais pjaustyti raudonieji svogūnai;

1 šaukštas kumino sėklų;

1 arbat. šaukštelis maltų juodųjų pipirų;

1 šaukštas smulkintų šviežių mėtų;

6 šaukštai alyvuogių aliejaus;

šviežių mėtų šakelių ir juodųjų alyvuogių aliejuje (puošti).

Paruošimas

1. Plonais griežinėliais supjaustykite apelsinus. Pjaustykite virš dubens, kad visos sultys subėgtų į dubenį. Laikydami apelsino griežinėlį, žirklėmis pašalinkite jo žievę ir baltą minkštimą iš vaisiaus centro. Svogūno žiedelius išskaidykite po vieną.

2. Apelsino griežinėlius ir svogūno žiedelius sluoksniais sudėkite į indą. Kiekvieną sluoksnį apibarstykite kumino sėklomis, juodaisiais pipirais ir mėtomis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Viršutinį sluoksnį užpilkite apelsinų sultimis, likusiomis nuo vaisių pjaustymo. Salotas marinuokite apie 2 valandas.

3. Prieš patiekdami salotas papuoškite mėtos šakelėmis ir nusausintomis juodosiomis alyvuogėmis.

Kuminai ir mėtos šiam vasariškam patiekalui suteikia ypatingo Vidurio Rytų regiono patiekalų skonio. Patiekalą gaminti rekomenduojama iš nedidelių apelsinų be sėklų.

Komentuoti