Graikiškos salotos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.2)

Ingredientai

6 porcijos:

1 maža pjaustyta salotų gūžė;

450 g pomidorų, pjaustytų į 8 dalis;

1 luptas ir smulkintas agurkas;

200 g fetos sūrio (gabalėlių);

4 pjaustyti griežinėliais pavasariniai svogūnai;

50 g juodųjų alyvuogių (be kauliukų ir pjaustytų pusiau).

Padažui

6 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus;

1,5 šaukšto citrinų sulčių;

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Sudėkite salotas, pomidorus, agurką, fetos sūrį, svogūnus į didelį dubenį.

2. Gamindami padažą sumaišykite alyvuogių aliejų su citrinų sultimis bei pagardinkite druska ir pipirais.

3. Užpilkite padažą ant salotų. Gerai sukratykite, kad visos sudėtinės dalys pasidengtų padažu bei patiekite į stalą.

Fetos sūrį pakeiskite produktais, pagamintais iš sojų.

Komentuoti