Ispaniškos ryžių salotos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.5)

Ingredientai

4 porcijos:

275 g ilgagrūdžių ryžių;

1 pynė pavasarinių svogūnų, pjaustytų žiedais;

1 pjaustytas kubeliais žaliasis pipiras;

1 pjaustytas kubeliais geltonasis pipiras;

225 g luptų ir smulkintų pomidorų;

2 šaukštai šviežių smulkintų kalendrų.

Padažui:

5 šaukštai maišyto saulėgrąžų ir alyvuogių aliejaus;

1 šaukštas ryžių acto;

1 arbat. šaukštelis Dižono garstyčių (be glitimo);

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Virkite ryžius 10–12 minučių, kol suminkštės, bet nepervirkite. Nukoškite ir perskalaukite šaltu vandeniu.

2. Palikite ryžius atvėsti, o tuomet suberkite į didelį dubenį. Sudėkite svogūnus, pipirus, pomidorus ir kalendras.

3. Sumaišę visas sedėtines dalis, paruoškite padažą. Jį supilkite į ryžius ir pagardinkite prieskoniais.

4. Uždenkite ir atvėsinkite apie 1 valandą, patiekite.

 

Šioms ryžių salotoms būdingas Viduržemio jūros regiono patiekalų skonis, jos puikiai dera prie visų rūšių žuvies, paukštienos ar mėsos patiekalų.

Komentuoti