Ispaniškos salotos su kapariais ir alyvuogėmis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

4 nulupti, kubeliais pjaustyti pomidorai;

0,5 nulupto, kubeliais pjaustyto agurko;

1 ryšulėlis svogūnų laiškų;

1 ryšulėlis plautų portulakų arba rėžiukų;

8 saldžiaisiais pipirais įdarytos paprikos aliejuje;

1 šaukštas nusausintų kaparių, marinuotų acte.

Padažui:

2 šaukštai raudonojo vyno acto;

1 arbat. šaukštelis maltų paprikų;

0,5 arbat. šaukštelio malto kumino;

1 grūsta česnako skiltelė;

5 šaukštai alyvuogių aliejaus;

maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Pomidorus ir agurkus sudėkite į dubenį. Svogūnų laiškus padalinkite perpus ir vieną dalį supjaustykite. Smulkintus svogūnų laiškus sudėkite į dubenį ir atsargiai išmaišykite.

2. Portulakus suplėšykite smulkiomis šakelėmis ir su alyvuogėmis ir kapariais sudėkite į pomidorų masę.

3. Ruošdami padažą, vyno actą, papriką, kuminus ir česnakus išmaišykite dubenyje. Įpilkite šlakelį aliejaus ir pagardinkite pipirais pagal skonį. Padažą supilkite ant salotų, jas lengvai krestelėkite, kad viskas susimaišytų. Likusius svogūnų laiškus supjaustykite ir jais apibarstykite salotas.

Saldūs prinokę pomidorai paryškina kaparių ir alyvuogių aštrumą.

Komentuoti