Juodos ir oranžinės apelsinų salotos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

3 apelsinai;

1 puodelis juodųjų alyvuogių (be kauliukų);

1 smulkintas raudonasis svogūnas;

1 šaukštas smulkintų šviežių kalendrų;

1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių;

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

1 šaukštas citrinos sulčių;

1/2 arbat. šaukštelio paprikų miltelių;

1/2 arbat. šaukštelio malto kumino.

Paruošimas

1. Nulupkite apelsinus, išimkite  sėklas bei supjaustykite nedideliais gabalėliais.

2. Sudėkite apelsinus į salotoms skirtą dubenį ir suberkite juodąsias alyvuoges, svogūnus (jei naudojate) kalendras ir petražoles.

3. Viską sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, paprikomis ir kuminu. Užpilkite padažu ir sukratykite. Palikite viską 30 minučių, o paskui patiekite į stalą.

Komentuoti