Kiaulienos išpjovos šašlykas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

Gaminimo laikas: 55 min. Mėsos marinavimas: 2-3 val.

Šašlykas :

300 g kiaulienos išpjova

1 česnako skiltelė

1/4 vnt šviežios aitriosios paprikos

1 mėtos šakelė

1 kalendros šakelė

pusės citrinos sultys ir žievelė

100 g natūralaus jogurto

1 šaukstas alyvuogių aliejaus

Rupi jūros druska

Juodieji šviežiai malti pipirai

Arabiškos Tabbouleh salotos:

100 g kuskuso

200 ml vandens

20 ml alyvuogių aliejaus

12 vnt vyšninių pomidorų

20 g svogūnų laiškų

4 šakelės petražolių

6 šakelės šviežios kalendros

4 šakelės šviežios mėtos

Ketvirčio citrinos sultys

Rupi jūros druska

Juodieji šviežiai malti pipirai

4 porcijos

1 porcija - 200 kalorijų.

Paruošimas

Paruoškite mėsos marinatą. Sukapokite arba išspauskite česnakus, žiedeliais supjaustykite aitriąją papriką, susmulkinkite mėtas, kalendras, nutarkuokite pusės citrinos žievelės ir išspauskite sultis.

Viską sumaišykite su jogurtu, aliejumi, pagardinkite pipirais, druskos kol kas nedėkite.

Kiaulienos išpjovą supjaustykite 3x3 cm dydžio kubeliais, juos apšlakstykite marinatu ir pamaigykite, kad marinatas kuo geriau įsigertų.

Mėsą uždenkite maistine plėvele ir palikite 2-3 valandoms šaldytuve, kad išsimarinuotų.

Kuskusą užpildykite verdančiu vandeniu, supilkite aliejų, šiek tiek pamaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite, kol išbrinks, maždaug 15 minučių.

Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, stambokai sukapokite svogūnų laiškus, petražoles, kalendras, mėtų lapelius.

Išbrinkusias kruopas gerai išmaišykite ir atvėsinkite, tada sudėkite smulkintas žoleles ir pomidorus, supilkite citrinų sultis. Vėl gerai išmaišykite, paskaninkite druska ir pipirais.

Mėsos gabalėlius verkite ant medinių arba metalinių iešmelių, pasūdykite ir kepkite virš žarijų arba 180 laipsnių karščio orkaitėje, nuolat vartydami. kol apskrus.

Maistinė ir energetinė vertė: riebalai 14 g, baltymai 16 g, angliavandeniai 10 g, vitaminas C. karotinas.

Lino Semėno receptas

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Danutė

Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.