Kuskuso salotos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

Pastaruoju metu šios salotos išpopuliarėjo visame pasaulyje. Šių salotų subtilus skonis tinka prie kepsninėje keptos vištienos ir kebabų.

4 porcijos:

275 g kuskuso kruopų;

550 ml verdančio naminio daržovių sultinio;

12 juodųjų alyvuogių aliejuje;

2 mažos cukinijos;

25 g skrudintų migdolų dribsnių;

4 šaukštai alyvuogių aliejaus;

15 ml citrinų sulčių;

15 ml smulkintų šviežių kalendrų;

15 ml smulkintų šviežių petražolių;

žiupsnelis malto kumino;

žiupsnelis maltų aitriųjų paprikų.

Paruošimas

1. Kuskuso kruopas suberkite į didelį dubenį ir užplikykite verdančiu sultiniu. Išmaišę šakute gautą masę, padėkite į šoną 10 minučių, kad sultinys įsigertų. Po to dar kartą viską papurenkite šakute.

2. Alyvuoges nusausinkite ir, pašalinę kauliukus, supjaustykite ketvirčiais. Nupjovę abu cukinijų galus, supjaustykite jas smulkiais šiaudeliais.

3. Į kuskuso kruopas atsargiai įmaišykite cukinijas, alyvuoges ir migdolus.

4. Išplakę alyvuogių aliejų ir citrinų sultimis, žalumynais ir prieskoniais gautą padažą įmaišykite į salotas. Patiekite kambario temperatūros. 

DAUGIAU RECEPTŲ RASITE ČIA>>

Komentuoti

Video