Kuskuso salotos
Ingredientai
Pastaruoju metu šios salotos išpopuliarėjo visame pasaulyje. Šių salotų subtilus skonis tinka prie kepsninėje keptos vištienos ir kebabų.
4 porcijos:
275 g kuskuso kruopų;
550 ml verdančio naminio daržovių sultinio;
12 juodųjų alyvuogių aliejuje;
2 mažos cukinijos;
25 g skrudintų migdolų dribsnių;
4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
15 ml citrinų sulčių;
15 ml smulkintų šviežių kalendrų;
15 ml smulkintų šviežių petražolių;
žiupsnelis malto kumino;
žiupsnelis maltų aitriųjų paprikų.
Paruošimas
1. Kuskuso kruopas suberkite į didelį dubenį ir užplikykite verdančiu sultiniu. Išmaišę šakute gautą masę, padėkite į šoną 10 minučių, kad sultinys įsigertų. Po to dar kartą viską papurenkite šakute.
2. Alyvuoges nusausinkite ir, pašalinę kauliukus, supjaustykite ketvirčiais. Nupjovę abu cukinijų galus, supjaustykite jas smulkiais šiaudeliais.
3. Į kuskuso kruopas atsargiai įmaišykite cukinijas, alyvuoges ir migdolus.
4. Išplakę alyvuogių aliejų ir citrinų sultimis, žalumynais ir prieskoniais gautą padažą įmaišykite į salotas. Patiekite kambario temperatūros.
Komentuoti