Mandarinų, vištienos ir šviežių špinatų salotos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4)

Ingredientai

4 puodeliai šviežių špinatų lapų,

2 puodeliai vyšninių, vynuoginių arba supjaustyto pomidoro,

1 1/2 puodeliai virtos vištienos krūtinėlės gabaliukų,

1 puodelis pjaustytų grybų,

1/2 puodelio supjaustytų griežinėliais raudonųjų svogūnų,

1 puodelis mandarinų skiltelių (švieži arba konservuoti savo sultyse ir nusausinti),

2 šaukštai kepintų sezamo sėklų.

Padažas:

1/4 puodelio itališko padažo,

1 šaukštas cukraus,

2 šaukštai Lite sojos padažo,

1 arbatinis šaukštelis ryžių acto,

1/8 šaukštelis juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Nuplaukite špinatų lapus kruopščiai ir pašalinkite stiebus.

2. Dėkite špinatus į didelį dubenį ir sudėkite kitus 5 ingredientus (nuo pomidorų iki mandarinų).

3. Apšlakstykite padažu salotas ir švelniai išmaišykite. Pabarstykite viršų su sezamo sėklomis.

Vietoje rekomenduojamo padažo galite naudoti neriebius sojos arba sezamo padažus.

Kiekvienas įsimylės šią nuostabią šviežių špinatų, vištienos, mandarinų ir sezamo sėklų kombinaciją!

Maistingumas:

Kilokalorijos: 203

Baltymai: 21 g

Angliavandeniai: 21 g

Riebalai: 5 g

Sotieji riebalai: 1 g

Natris: 590 mg

Ląsteliena: 6 g.

Komentuoti

Video