Mangų salotos su menkėmis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

Salotos:

40 g mangų

40 g raudonos paprikos

40 g svogūnėlių

1 mėtos šakelė

1 šviežių krapų šakelė

1/4 vnt aitriosios paprikos

1/4 vnt žaliosios citrino sulčių

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

1/2 šaukštelio obuolių sidro acto

Druska

Žuvis:

480 g atvėsintos menkės

1/2 vnt svogūnų

30 g imbiero šaknies

1/2 vnt žaliosios citrinos

2 skiltelės česnakų

rupi jūros druska.

4 porcijos

1 porcija turi 369 kalorijas.

Paruošimas

Mangus, raudonas paprikas ir svogūnėlius supjaustykite mažais vienodo dydžio kubeliais.

Pašalinkite aitriosios paprikos sėklytes ir supjaustykite griežinėliais.

Mėtas ir krapus suplėšykite.

Viską sumeskite į dubenį, išspauskite žaliųjų citrinų sultis, pašlakstykite žaliųjų citrinų aliejumi ir actu, įberkite druskos ir išmaišykite.

Išpjaukite menkių file ir supjaustykite degtukų dėžutės dydžio gabalėliais.

Užvirinkite vandenį ir sumeskite į jį nuluptus česnakus, pusę svogūno, imbiero šaknis, žaliosios citrinos puselę. Šiek tiek pavirinkite, kad vanduo įgautų prieskonių kvapo.

Tada garuose išvirkite menkę: žuvies gabaliukus sudėkite į sietelį, pakabinkite jį 10 cm virš vandens ir virkite vidutinėje kaitroje apie 5-8 minutes, pasūdykite.

Mangų salotas sudėkite į lėkštes, užvoškite po gabalėlį menkės.

Maistinė vertė: Riebalai 15 g, baltymai 70 g, angliavandeniai 10 g, vitaminai A,B,C, geležis, natris.

Lino Samėno receptas

Komentuoti