Nicos salotos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

225 g prancūziškų pupelių, pjaustytų ar karpytų;

450 g šviežių skustų ir pjaustytų 2,5 cm gabalėliais bulvių;

balto vyno acto ir alyvuogių aliejaus (pašlakstyti);

1 maža salotų gūžė;

4 prinokę vynuoginiai pomidorai, pjaustyti ketvirčiais;

1 nedidelis skustas ir pjaustytas griežinėliais agurkas;

1 žalia arba raudona saldžioji paprika, pjaustyta griežinėliais;

4 kietai virti, lupti ir pjaustyti ketvirčiais kiaušiniai;

24 juodosios alyvuogės;

225 g konservuoto tuno, nusunkto;

50 g ančiuvių, nusausintų;

bazilikų lapelių (puošti).

Padažui:

1 šaukštas Dižono garstyčių (be glitimo);

50 g ančiuvių, nusausintų;

1 išspausta česnako skiltelė;

4 šaukštai citrinų sulčių;

120 ml saulėgrąžų aliejaus;

120 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;

druskos, maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Padažui paruošti sudėkite garstyčias, ančiuvius ir česnaką į dubenį ir sumaišykite viską spausdami česnaką ir ančiuvius į dubens sieneles. Įberkite pipirų. Šliūkštelėkite šlakelį citrinos sulčių ar vyno acto. Pamažu supilkite saulėgrąžų aliejų, tuomet alyvuogių aliejų, maišykite kol padažas pavirs į tirštą masę.

2. Sudėkite prancūziškas pupeles į prikaistuvį su sūdytu vandeniu ir virkite apie 3 minutes, kol suminkštės. Tuomet pilkite į koštuvą bei perplaukite šaltu tekančiu vandeniu.

3. Į tą patį verdantį vandenį sumeskite bulves, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10-15 minučių, kol suminkštės, tuomet nukoškite vandenį. Apšlakstykite actu ir alyvuogių aliejumi bei pilnu šaukštu padažo.

4. Išdėliokite lėkštėje salotas, ant viršaus pomidorus, agurkus ir pipirus, tuomet virtas pupeles ir bulves.

5. Išdėliokite aplinkui kiaušinius, alyvuoges, tuną ir ančiuvius bei papuoškite bazilikų lapais. Ant viršaus užpilkite padažą.

Tikriausiai Provanso regione yra daugybė šių salotų variantų. Šis regioninis klasikinis patiekalas puikiai tinka priešpiečiams ar kaip užkandis prieš pagrindinį patiekalą.

Komentuoti