Pavasarinės salotos su šviežiais ridikėliais, avokadais ir garstyčių padažu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.1)

Ingredientai

  • 1 šaukštas raudonojo vyno acto
  • 2 1/2 arbatiniai šaukšteliai Dijon garstyčių
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 galvutė suplėšytų salotų
  • 4-8 ridikėliai (pagal skonį)
  • 1 svogūno laiškas
  • 2 šaukštai susmulkintų šviežių krapų
  • 1 nuluptas ir supjaustytas avokadas

4 porcijos

Paruošimas

Išbandykite šį receptą dabar - ankstyvą pavasarį, kuomet pasirodo pirmieji ridikėliai. Vegetariškos. Be cholesterolio. Mažai natrio.

1. Dideliame dubenyje šluotele išplakite actą, garstyčias, žiupsnelį druskos ir pipirus. Plakdami lėtai pilkite alyvuogių aliejų iki vientisos masės.

2. Ant padažo sudėkite salotas, ridikėlius, svogūno laiško gabaliukus ir krapus. Avokadą – ant viršaus.

Skanaus! 

Maistinės medžiagos vienoje porcijoje: 152 kilokalorijos, 14.4g riebalų, 1.7 g sočiųjų riebalų , 6.1 g mononesočiųjų riebalų , 5.7 golinesočiųjų riebalų vienai porcijai, 2 g baltymų vienoje porcijoje, 6 g angliavandenių, 3 g ląstelienos, 1 mg geležies, 122 mg natrio,  30 mg kalcio.

DAUGIAU VEGETARIŠKŲ PATIEKALŲ ČIA >>>

DAUGIAU SALOTŲ ČIA >>>

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (6)

Gbriele

Puiku!! :3 neragavau bet mergaite kuri šitą pati kure o gal nusicoopino nesvarbu tiesiog geriau kokia pica!!!:* tai bent o salotos aš megstu kitas šitos fu

to sekma

Garstyčios padidina virškinimo sulčių išsiskyrimą, pagerina virškinimą.

sekma

Kam tas actas ir garstycios su actu?Juk yra citrinu...Galima uzberti rukalos seklu astrumui...