Rėžiukų, kriaušių, graikinių riešutų ir rokforo salotos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

6 porcijos:

75 g lukštentų ir perpus padalintų graikinių riešutų;

2 raudonosios kriaušės;

1 šaukštas citrinų sulčių;

1 ryšulėlis rėžiukų (kotelius nuskinti);

200 g rokforo sūrio, pjaustyto stambiais gabalais.

Padažui:

3 šaukštai itin tyro alyvuogių aliejaus;

2 šaukštai citrinų sulčių;

1/2 arbat. šaukštelio skaidraus medaus;

1 arbat. šaukštelis Dižono garstyčių (be glitimo);

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Graikinius riešutus 2 minutes pakepinkite keptuvėje be aliejaus. Riešutus nuolat maišykite, kad nepridegtų, o įgautų auksinį atspalvį.

2. Pasigaminkite padažą. Į užsukamą stiklainį arba dubenį supilkite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, medų, sudėkite garstyčias ir prieskonius. Viską išplakite.

3. Kriaušes perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį ir supjaustykite skiltelėmis. Kad jos neparustų, patepkite citrinų sultimis. Kriaušes dubenyje sumaišykite su rėžiukais ir rokforo sūriu.

4. Ant salotų užpilkite padažą ir gerai išmaišę iš karto patiekite.

 

Puikus šviežių termiškai neapdorotų vaisių, salotų bei graikinių riešutų derinys, kuriame gausu antioksidantų ir enzimų, stimuliuojančių imuninę sistemą.

Komentuoti