Rukolų ir kalendrų salotos
Ingredientai
4 porcijos:
115 g arba daugiau rukolos lapelių;
115 g jaunų špinatų lapų;
1 didelis pluoštelis (apie 25 g) šviežių kalendrų, smulkintų;
2–3 smulkintos šviežių petražolių šakelės;
1 išspausta česnako skiltelė;
3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 arbat. šaukštelis baltojo vyno acto;
žiupsnelis paprikos;
aitriųjų paprikų;
druskos.
Paruošimas
1. Sudėkite rukolų ir špinatų lapus į salotinę. Suberkite smulkintas kalendras ir petražoles.
2. Mažame inde sumaišykite česnaką, alyvuogių aliejų, actą, paprikas, aitriąsias paprikas ir druską.
3. Užpilkite ant salotų padažą, lengvai sukratykite ir iškart patiekite į stalą.
Rukolų lapai yra pipirų slonio, o sumaišyti su kalendromis puikiai dera prie žaliųjų salotų. Vis dėlto, jei neturite rukolų arba nėra galimybės jų gauti, jas pakeiskite špinatais ar kitais žaliais lapais, kuriais salotos papildomos.
Komentuoti