Saldžiarūgštės artišokų salotos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3.3)

Ingredientai

4-6 porcijos:

6 nedideli tikrieji artišokai;

1 citrinos sulčių;

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

2 vidutinio dydžio stambiai kapoti svogūnai;

175 g šviežių arba šaldytų aižytų pupų;

175 g šviežių arba šaldytų aižytų žirnių;

maltų juodųjų pipirų;

šviežių mėtos lapelių (puošti).

Saldžiarūgščiam Agrodolce padažui:

120 ml baltojo vyno acto;

1 šaukštas cukraus pudros;

sauja stambiai plėšytų šviežių mėtos lapelių.

Paruošimas

1. Nuvalykite išorinius artišokų lapus, nupjaukite kotus ir supjaustykite ketvirčiais. Artišokus sudėkite į dubenį su vandeniu ir citrinų sultimis.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus, kol jie įgaus auksinį atspalvį. Sudėkite į keptuvę pupas ir išmaišykite. Po to, nukošę artišokus, sudėkite juos į keptuvę. Įpilkite apie 300 ml vandens ir troškinkite apie 10-15 minučių.

3. Sudėję į keptuvę žirnius, viską pagardinkite pipirais ir maišydami dar patroškinkite 5 min., kol daržovės suminkštės. Tada daržoves nukoškite per sietelį ir sudėkite į dubenį, kad atauštų.

4. Norėdamo pasigaminti saldžiarūgštį padažą agrodolce, visus produktus sumaišykite mažame puode. Palengva maišydami, puodą kaitinkite 2-3 minutes, kol ištirps cukraus pudra. Kartkartėmis pamaišydami virkite apie 5 minutes. Tada padažą palikite, kad atvėstų. Prieš patiekdami daržoves ar garnyrą, apšlakstykite padažu.

Agrodolce - saldžiarūgštis padažas, puikiai tinkantis šioms artišokų salotoms.

Komentuoti