Šiltos bulvės su prieskoninių žolelių padažu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3.2)

Ingredientai

6 porcijos:

1 kg bulvių (salotoms);

6 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus;

1 citrinos sulčių;

1 smulkiai pjaustyta česnako skiltelė;

2 šaukštai smulkintų šviežių prieskoninių žolelių, pvz., petražolių, bazilikų, kmynų ar raudonėlių;

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Sūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis.

2. Gamindami padažą alyvuogių aliejų išmaišykite su citrinų sultimis, česnaku, žolelėmis ir kitais prieskoniais.

3. Bulves nusunkite ir palaukite, kol jos atvės tiek, kad galėtumėte jas laikyti rankoje. Bulves nulupkite ir supjaustę kubeliais sudėkite į didelį dubenį.

4. Dar šiltas bulves užpilkite padažu ir papuošę bazilikų lapeliais patiekite iš karto.

 

Dauguma prieskoninių žolelių žinomos kaip turinčios gydomųjų savybių. Žolelės, naudojamos gaminant šį patiekalą, valo ir stiprina organizmą.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (4)

Gabana

Gana rugstokai gaunasi patarciau maziau citrinos spausti :)

Lina

Nu nieko nieko pati surasiu :)

Lina

Saltibarsciai su bulvytemis :) Gal prie tokiu bulvyciu kokiu nors skaniu saltibarsciu recepta galite pasiulyti? :)