Tailandietiškos jautienos salotos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3)

Ingredientai

6 porcijos:

75 g liesos jautienos nugarinės kepsnelių;

1 raudonasis svogūnas, pjaustytas plonais griežinėliais;

1/2 agurko, pjaustyto šiaudeliais;

2 pomidorai, pjaustyti skiltelėmis;

1 citrinžolės stiebelis, sukapotas;

2 šaukštai pjaustytų svogūnų laiškų;

2 žaliųjų citrinų sultys;

2 šaukštai tailandietiško žuvų padažo;

2–4 raudonos aitriosios paprikos, smulkiai pjaustytos;

šviežių kalendrų, kininių pipirinių ir mėtų lapelių (aptiekti).

Paruošimas

1. Apkepkite ant grotelių nugarinės kepsnelius iki vidutiniško žalumo, tada atidėkite ją 10–15 minučių.

2. Kai atvės, supjaustykite jautieną plonais griežinėliais ir sudėkite juos į didelį dubenį.

3. Sudėkite svogūno griežinėlius, agurkų šiaudelius, pomidorus ir citrinžolę.

4. Sudėkite svogūnų laiškus. Sumaišylite ir pagardinkite žaliųjų citrinų sultimis ir žuvų padažu. Patiekite kambario temperatūros ar atšaldytą, papuoškite aitriosiomis paprikomis, pipirinėmis, kalendrų ir mėtų lapeliais.

 

Tai apetitiškos jautienos salotos su aitriųjų paprikų ir citrinų užpilu.

Komentuoti