Aštri ėrienos sriuba

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

6 porcijos:

75 g išmirkytų per naktį avinžirnių;

1 šaukštas nesūdyto sviesto;

225 g pjaustytos kubeliais ėrienos;

1 pjaustytas svogūnas;

450 g pjaustytų pomidorų;

keletas pjaustytų salierų lapelių;

2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių;

1 šaukštas smulkintų šviežių kalendrų;

1/2 šaukšto malto imbiero;

1/2 šaukšto maltų ciberžolių;

1 arbat. šaukštelis malto cinamono;

75 g žaliųjų lęšių;

75 g vermišėlių arba kitokių makaronų (sriubai);

2 kiaušinių tryniai;

1/2 citrinos sultys;

maltų juodųjų pipirų;

šviežių kalendrų ir citrinos skiltelių (puošti).

Paruošimas

1. Nusunkite avinžirnius, perplaukite šaltu vandeniu ir padėkite nuošaly. Dideliame prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite ėrieną bei svogūną 2–3 minutes maišydami, kol ėriena švelniai paruduos.

2. Suberkite pomidorus, salierų lapelius, žoleles bei prieskonius ir gausiai pabarstykite juodaisiais pipirais. Pakepinkite apie 1 minutę ir tuomet įmaišykite 1,75 litro vandens, suberkite lęšius ir avinžirnius.

3. Kaitinkite ant mažos ugnies iki virimo, nugriebkite susidariusias putas. 10 minučių pavirkite ant stiprios ugnies, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite ant labai mažos ugnies apie 2 valandas. Jei reikia – įberkite daugiau pipirų.

4. Suberkite vermišėlius arba kitokius sriuboms skirtus makaronus ir virkite 5–6 minutes, kol išvirs.

5. Jei sriuba per tiršta – įpilkite šiek tiek vandens. Išplakite kiaušinių trynius su citrinų sultimis ir įmaišykite į sriubą.

6. Nedelsdami nukelkite sriubą nuo ugnies ir maišykite, kol sutirštės. Supilkite į pašildytus dubenėlius ir papuoškite šviežiomis kalendromis. Patiekite su citrinos skiltelėmis.

 

Šioje aštrioje sriuboje, pagamintoje pagal marokiečių receptą, puikiai dera ankštiniai augalai ir ėriena su pomidorais.

Komentuoti

Video