Aštri morkų sriuba su česnakiniais skrebučiais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

6 porcijos:

1 šaukštas alyvuogių aliejaus;

1 didelis smulkintas svogūnas;

675 g griežinėliais pjaustytų morkų;

1 arbat. šaukštelis maltų kalendrų, malto kumino ir aitriųjų pipirų miltelių;

900 ml daržovių arba vištienos sultinio;

druskos ir maltų juodųjų pipirų, šviežių kalendrų šakelių (puošti).

Česnakiniams skrebučiams:

šiek tiek alyvuogių aliejaus (kepti);

2 grūstos česnako skiltelės;

4 pjaustytos 1 cm dydžio kubeliais baltos duonos (be glitimo, be pieno ir be mielių) riekės (be plutelės).

Paruošimas

1. Norėdami pasigaminti sriubą, dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną bei morkas ir pakepinkite ant mažos ugnies 5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Suberkite prieskonius. Maišydami pakepinkite dar 1 minutę.

2. Įmaišykite sultinį, kaitinkite iki virimo, virkite ant lengvos ugnies apie 45 minutes kartais pamaišydami, kol morkos suminkštės.

3. Pagaminkite česnakinius skrebučius. Keptuvėje įkaitinkite nedaug aliejaus, suberkite česnaką ir maišydami pakepinkite ant lengvos ugnies 30 sekundžių. Suberkite duonos kubelius, pavartykite aliejuje ir ant vidutinės ugnies pakepinkite keletą minučių, kol pasidarys traškūs ir gražiai paruduos. Nuvarvinkite ant popierinio rankšluosčio ir padėkite šiltai.

4. Sutrinkite sriubą elektriniu malūnėliu iki vientisos masės, tuomet pagardinkite druska ir pipirais. Praskalaukite prikaistuvį, supilkite į sriubą ir pašildykite ant lengvos ugnies. Patiekite karštą, apibarstytą česnakiniais skrebučiais ir papuoštą kalendrų šakelėmis.

Komentuoti