Aštriai rūgšti sriuba

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

10 g džiovintų kininių grybų;

8 švieži shiitake grybai;

75 g sojų varškės (tofu);

50 g pjaustytų griežinėliais konservuotų bambukų daigų;

900 ml daržovių sultinio;

1 šaukštas cukraus pudros;

3 šaukštai ryžių acto;

1 šaukštas sojų padažo (be glitimo);

1/4 arbat. šaukštelis aitriųjų pipirų aliejaus;

1/2 arbat. šaukštelis druskos;

nemažas žiupsnelis šviežiai maltų baltųjų pipirų;

1 šaukštas kukurūzų miltų;

1 šaukštas šalto vandens;

1 kiaušinio baltymas;

1 arbat. šaukštelis sezamų aliejaus;

2 pjaustyti gražiais žiedais jauni svogūnėliai.

Paruošimas

1. Džiovintus kininius grybus 30 minučių pamirkykite karštame vandenyje. Pašalinkite kietąsias grybų dalis. Grybus supjaustykite.

2. Pašalinkite shiitake grybų kotelius. Kepurėles supjaustykite plonomis juostelėmis. Supjaustykite sojų varškę 1 cm kubeliais. Suplėšykite bambuko daigus.

3. Supilkite sultinį, sudėkite grybus, sojų varškę, bambukų daigus į didelį prikaistuvį. Kaitinkite, kol sultinys užvirs, ir sumažinę ugnį pavirkite apie 5 minutes.

4. Įmaišykite cukrų, actą, sojų padažą, aitriųjų pipirų aliejų, druską ir pipirus. Išmaišykite kukurūzų miltus su vandeniu ir supilkite į sriubą. Maišydami kaitinkite, kol sriuba sutirštės.

5. Lengvai išplakite kiaušinio baltymą, tuomet jį atsargiai įmaišykite į sriubą. Nuolatos maišydami kaitinkite, kol kiaušinio baltymas pakeis spalvą.

6. Sezamų aliejų įpilkite prieš pat patiekdami. Supilkite sriubą į pašildytus dubenėlius ir pabarstykite svogūnėlių žiedeliais.

 

Ši aštri, šildanti kinų sriuba tikrai žadina apetitą ir nuostabiai tinka prieš pagrindinį patiekalą. Įdėkite daugiau daržovių bei įpilkite daugiau sultinio ir galite šią sriubą patiekti kaip pagrindinį patiekalą.

Komentuoti

Video