Česnakinė lęšių sriuba

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

Labai skani sriuba, kurioje gausu skaidulų. Ne taip, kaip daugumą ankštinių augalų, lęšių nereikia mirkyti prieš virimą.

6 porcijos:

225 g nuskalautų ir nuvarvintų raudonųjų lęšių;

2 smulkinti svogūnai;

2 smulkintos didelės česnako skiltelės;

1 labai smulkiai pjaustyta morka;

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

2 lauro lapeliai;

didelis žiupsnelis džiovintų mairūnų arba raudonėlių;

1,5 l daržovių sultinio;

2 šaukštai raudonojo vyno acto;

druskos, maltų juodųjų pipirų, salierų lapkočių lapų (puošti);

bandelių (be pieno ir kiaušinių, su plutele).

Paruošimas

1. Visas sudėtines dalis, išskyrus actą, prieskonius ir puošti skirtus salierus, sudėkite į didelį prikaistuvį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies iki virimo, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite 1,5 valandos, retkarčiais pamaišydami, kad lęšiai neprikibtų prie prikaistuvio dugno.

2. Išimkite lauro lapelius ir supilkite raudonojo vyno actą, pagardinkite druska, pipirais. Jei sriuba šiek tiek per tiršta, praskieskite ją daržovių sultiniu arba vandeniu. Patiekite sriubą pašildytuose dubenėliuose su bandelėmis. Puoškite salierų lapkočių lapeliais.

Komentuoti