Grybų sriuba

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

25 g džiovintų baravykų;

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

1 šaukštas nesūdyto sviesto;

2 plonais griežinėliais pjaustyti porai;

2 šalotiniai stambiai pjaustyti svogūnai;

1 stambiai pjaustyta česnako skiltelė;

225 g šviežių miško grybų;

apie 1,2 litro karšto jautienos sultinio;

1/2 arbat. šaukštelio džiovintų čiobrelių;

150 ml tirštos grietinėlės;

maltų juodųjų pipirų;

šviežių čiobrelių šakelių (puošti).

Paruošimas

1. Suberkite baravykus į dubenį, užpilkite 250 ml šilto vandens ir palikite mirkti 20–30 minučių. Išimkite grybus ir nusunkite mirkymo skystį kiek įmanoma geriau. Mirkymo skysčio neišpilkite. Baravykus smulkiai supjaustykite.

2. Įkaitinkite prikaistuvyje aliejų ir sviestą, kol suputos. Suberkite pjaustytus porus, šalotinius svogūnus, česnaką ir pakepinkite ant mažos ugnies 5 minutes, nuolatos maišydami, kol suminkštės, bet nepakeis spalvos.

3. Griežinėliais supjaustykite ar kitaip susmulkinkite šviežius grybus ir sudėkite į keptuvę. Kaitinkite juos ant vidutinės ugnies nuolatos maišydami, kol šiek tiek suminkštės. Įpilkite sultinį ir kaitinkite iki virimo. Supilkite baravykų mirkymo skystį, džiovintų čiobrelių ir įberkite pipirų. Sumažinkite ugnį ir virkite 30 minučių, pamaišykite.

4. Supilkite apie tris ketvirčius sriubos į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Supilkite atgal į prikaistuvį su likusia sriuba ir viską pašildykite. Paragaukite ar nereikia daugiau prieskonių. patiekite papuoštą čiobrelių šakelėmis.

 

Miško grybai dažnai būna brangūs, bet kadangi džiovinti baravykai yra labai aromatingi, todėl jų reikia visai nedaug. Jautienos sultinys gal kiek neįprastas daržovių sriubai, bet čia juo bandoma sustiprinti grybų skonį.

Komentuoti