Itališka ūkininkų sriuba

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

1 stambiai pjaustytas svogūnas;

3 dideliais gabalais pjaustytos morkos;

200 g pjaustytos dideliais gabalais ropės;

175 g pjaustytų dideliais gabalais griežčių;

400 g pjaustytų konservuotų pomidorų;

1 šaukštas pomidorų tyrės;

1 arbat. šaukštelis džiovintų įvairių žolelių;

1 arbat. šaukštelis džiovintų raudonėlių;

50 g džiovintų aitriųjų pipirų, nuplautų ir supjaustytų plonais griežinėliais (nebūtinai);

1,5 litro daržovių sultinio arba vandens;

50 g mažų arba kriauklės formos makaronų (be kiaušinių);

400 g nusunktų ir nuvarvintų konservuotų raudonųjų pupelių;

2 šaukštai smulkintų šviežių plokščialapių petražolių;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

šviežiai tarkuoto parmezano sūrio.

Paruošimas

1. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir kepinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes. Sudėkite šviežias daržoves, konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę, džiovintas žoleles ir džiovintus aitriuosius pipirus, tuomet pagardinkite druska ir pipirais.

2. Supilkite sultinį arba vandenį ir kaitinkite iki virimo. Gerai išmaišykite, uždenkite, sumažinkite ugnį ir virkite 30 minučių, kartais pamaišykite.

3. Suberkite makaronus ir maišydami kaitinkite iki virimo. Sumažinkite ugnį ir virkite atidengtą, kol makaronai išvirs: apie 5 minutes (arba kaip nurodyta ant pakuotės). Dažnai pamaišykite.

4. Įmaišykite pupeles. Pakaitinkite 2–3 minutes, tada nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite petražoles. Patiekite karštą su tarkuotu parmezanu (patiekite atskirai).

Komentuoti

Video