Karoteninė persikų Gaspacho

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

225 g neriebaus jogurto

120 ml tofu varškės

560 g perpjautų geltonųjų pomidorų

1 supjaustytas šalotės svogūnas

32 g išrūgų baltymų miltelių

45 ml linų sėklų aliejaus

30 ml sidro acto

340 g persikų riekelių

druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas

Kokteilių plakikliu išplakite jogurtą, pomidorus, šalotę, išrūgų baltymų miltelius, actą ir linų sėklų aliejų. Plakite 45 sekundes kol masė taps vienalytė. Pridėkite persikų riekeles ir dar kartą paplakite.

Vienoje stiklinėje yra 207 kalorijos, 11 g riebalų, 1 g sočiųjų riebalų, 13 g baltymų, 16,5 g angliavandenių, 2 g maistinių skaidulų, 19, 5 mg cholesterolio.

Vietoje linų sėklų aliejaus galite naudoti pačias linų sėklas.

Persikai užtikrina reikiamą beta karoteno dozę, kurią mūsų organizmas verčia vitaminu A, o linų sėklų aliejus turtingas riebiosiomis rūgštimis omega - 3.

Mitybinės medžiagos: vitaminai A, B6, C. E, magnis, manganas, selenas, cinkas.  

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Danutė

Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.