Kreminė saliero šaknies ir špinatų sriuba

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

6 porcijos:

1 poras;

500 g saliero šaknies;

1 litras vandens;

250 ml sauso baltojo vyno;

200 g šviežių špinatų lapų;

pusiau nugriebto pieno (nebūtinai);

25 g pinijų (kedro riešutų);

druskos, maltų juodųjų pipirų ir maltų muskatų.

Paruošimas

1. Nulupkite ir įpjaukite porą. Nuplaukite jį po tekančia vandens srove ir supjaustykite griežinėliais. Nulupkite saliero šaknį ir supjaustykite kubeliais.

2. Ąsotėlyje sumaišykite vandenį ir vyną. Į gilų prikaistuvį suberkite porus, saliero šaknį bei špinatus ir užpilkite vandens ir vyno mišiniu. Įkaitinkite iki virimo, sumažinkite ugnį ir virkite 10-15 minučių, kol suminkštės.

3. Jei reikia, elektriniu malūnėliu sutrinkite saliero šaknį. Supilkite į švarų prikaistuvį ir pagardinkite druska, pipirais ir muskatais. Jei sriuba per daug tiršta, praskieskite pusiau nugriebtu pienu arba vandeniu. Šiek tiek pašildykite.

4. Pinijas pakepinkite sausoje keptuvėje kol gražiai pagels. Pabarstykite jomis sriubą ir patiekite.

Nuostabus saliero šaknies aromatas primena saliero lapkotį, bet taip pat turi lengvą riešutinį skonį. Saliero šaknį derindami su špinatais išvirsite skanią sriubą.

Komentuoti

Video