Lęšių sriuba su pomidorais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

Klasikinė itališka kaimiška sriuba su rozmarinais.

4 porcijos:

225 g džiovintų žaliųjų arba rudųjų lęšių;

3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus;

3 mažais kubeliais pjaustyti sluoksniuoto bekono griežinėliai (be odos);

1 smulkintas svogūnas;

2 smulkinti salierų lapkočiai;

2 plonais griežinėliais pjaustytos morkos;

2 smulkintos rozmarinų šakelės;

2 lauro lapeliai;

400 g smulkintų konservuotų slyvinių pomidorų;

1,75 l daržovių sultinio;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

lauro lapų ir rozmarino šakelių (puošti).

Paruošimas

1. Suberkite lęšius į dubenį, užpilkite vandeniu ir palikite 2 valandas pamirkti. Nupilkite ir gerai nuvarvinkite.

2. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų. Suberkite bekoną ir apie 3 minutes pakepinkite, tuomet įmaišykite svogūną ir kepinkite 5 minutes, kol suminkštės. Įmaišykite salierus, morkas, rozmarinus, lauro lapelius ir lęšius. Viską ant karštos ugnies gerai maišykite apie 1 minutę, kad pasidengtų aliejumi.

3. Suberkite pomidorus, supilkite sultinį ir kaitinkite iki virimo. Sumažinkite ugnį, pusiau uždenkite prikaistuvį ir virkite apie 1 valandą (arba kol lęšiai visiškai suminkštės).

4. Išimkite lauro lapelius, įberkite druskos bei pipirų ir patiekite papuoštą šviežiais lauro lapeliais ir rozmarinų šakelėmis.

DAUGIAU RECEPTŲ RASITE ČIA>>

Komentuoti